Tlačová beseda predstaviteľov strany SMER - SD na tému: Štátny rozpočet a aktuálne politické témy

13.05.2021 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

Dnes v Národnej rade (NR) SR poslanci hlasovali o viacerých dôležitých návrhoch, ktoré môžu tak rozvrátiť verejné financie, ako aj celú vládnu koalíciu. „Začnem v mene klubu SMER - sociálna demokracia obrovským blahoželaním prezidentke Slovenskej republiky, pani Čaputovej. Napriek tomu, že bola varovaná, že nemá posúvať za ministra financií blázna Matoviča tak urobila len preto, že chcela zachrániť vládnu koalíciu. A dnes začíname brať úrodu tohto nezmyselného nominovania človeka, ktorý nemá vzdelanie, nemá minulosť na významnú funkciu člena vlády Slovenskej republiky. SMER - SD nemôže súhlasiť a nemôže podporiť v skrátenom konaní, ani v žiadnom inom konaní takéto nevídané navyšovanie výdavkov v štátnom rozpočte. Toto je grécka cesta. Pýtame sa, aký je dôvod na navyšovanie výdavkov štátneho rozpočtu, ktorý bol schválený na rok 2021 o ďalšie 3,4 miliardy, ak vieme, že hospodárstvo „šlape“ na úrovni okolo 5%?! Je to výsledok blbosti Matoviča, ale súčasne aj výsledok jeho chytráčenia, pretože si myslí, že opäť vyvolá konfliktov v koalícii,“ uviedol Robert Fico.

Zároveň oznámil, že pokiaľ bude návrh predložený parlamentu a budú chcieť ďalej hlasovať a schváliť to, SMER - SD bude presadzovať zavedenie osobitného bankového odvodu.

Druhá dôležitá téma dnešných dní sú preteky, kto dá viac nezaopatreným deťom. „SMER - SD je pripravený v prvom čítaní podporiť návrh skupiny nezávislých poslancov, ktorí chcú dať každému dieťaťu 300 eur. V druhom čítaní ale budeme navrhovať také zmeny, ktoré zabezpečia, že tento zákon bude adresnejší. Pretože ak každé dieťa má dostať 300 eur, to znamená aj dieťa z normálnej slušnej pracujúcej rodiny, aj z normálnej slušnej rodiny, kde rodičia nepracujú, lebo nemôžu pracovať z nejakých dôvodov. Ale dostanú tieto peniaze aj neprispôsobiví ľudia. Zrazu príde návrh vlády, ktorý dáva nabok tých normálnych slušných ľudí a venuje sa len neprispôsobivým. Povedzme to nahlas – tieto peniaze idú dať neprispôsobivým rodinám. My to odmietame, toto je hrubé kupovanie si hlasov a podplácanie ľudí a predovšetkým potrestanie slušných pracujúcich a nepracujúcich,“ uzavrel predseda strany R. Fico.





Zdroj: https://fb.watch/5t6i3eFHl_/